17 - 20 mai | Iași, Hotel "Internațional"

Reuniunea Anuală a Oftalmologilor (RAO) * Ediția a 59-a

Conferința Națională de Oftalmogenetică – Ediția a 4-a

Reuniune Oftalmologică a Asistenţilor Medicali * Ediția a 16-a

Înregistrare onlineContul meu

RAO 2024

Distinşi colegi şi dragi prieteni ai RAO Iaşi,

Vă mulțumim pentru participarea dumneavoastră la cea de-a 59-a ediţie a Reuniunii anuale a Oftalmologilor, un simbol al evenimentelor medicale din aria noastră de cunoaştere, al tradiţiei, dar şi al noului în specialitatea noastră medicală.

Parteneriatul cu cea de-a IV-a ediție a Conferinței Naționale de Oftalmogenetică care a avut loc în aceeaşi locaţie a deschis astfel noi orizonturi ştiinţifice participanţilor la Reuniunea noastră. Am păstrat şi în acest an tradiţia organizării sub umbrela RAO a Reuniunii Oftalmologice a Asistenţilor Medicali, ajunsă acum la a 16-a ediţia, astfel că putem afirma că iniţiale RAO au definit și în acest an un meta eveniment, constituit din trei evenimente distincte.

Un element de noutate la reprezentat tematica ştiinţifică: „Oftalmologia pentru toate vârstele”. O tematică bivalentă, pentru că ne-am propus să o interpretăm în două moduri disticte. Pe de o parte, am analizat patologia oftalmologică pe întreg spectrul ei de vârstă, de la copilărie la anii senectuţii. Iar pe de altă parte ne-am dorit să iniţiem o discuţie amplă şi serioasă asupra a ceea ce înseamnă să fii medic oftalmolog, pornind de la anii de rezidenţiat, trecând prin practică şi varii specializări şi până la statutul de medic senior cu o vastă experiență în această disciplină.

Dincolo de gestul firesc de a vă mulțumi pentru prezență, vă invităm să considerați această scrisoare și ca o invitație de participare la cea de-a 60-a ediţie RAO, ce va fi cu siguranță una memorabilă.

Cu cele mai alese sentimente,
Prof. Dr. Camelia Margareta Bogdănici
Președinte RAO 2023

Prof. Dr. Camelia Margareta Bogdănici

Distinşi colegi, stimaţi parteneri şi dragi prieteni ai RAO Iaşi,

Îmi revine o dată în plus plăcerea şi onoarea de a vă invita la o nouă ediţie a Reuniunii Anuale a Oftalmologilor – RAO 2023.
Am ajuns în acest an la 59-a ediţie a Reuniunii anuale a Oftalmologilor şi ne păstrăm astfel bunul renume al unuia dintre cele mai longevive evenimente medicale din România.
Unul din secretele longevităţii RAO este efortul nostru susţinut de a aduce mereu ceva nou, de a ne reinventa an de an. Ediţia din 2023 nu se abate de la această linie directoare, astfel că în acest an avem nu mai puţin de trei elemente de noutate care, sperăm noi, vor concura la reuşita unui eveniment cu adevărat memorabil.
În primul rând, reuniunea se va desfășura intr-o nouă locaţie, Hotelul „Internaţional”, situat în inima Iaşului, un centru de conferințe modern cu servicii și dotări premium așa cum considerăm că merită RAO.
Un al doilea element de noutate este parteneriatul cu cea de-a IV-a ediție a Conferinței Naționale de Oftalmogenetică care va avea loc în aceeaşi locaţie deschizând astfel noi orizonturi ştiinţifice
participanţilor la Reuniunea noastră. Păstrăm şi în acest an tradiţia organizării sub umbrela RAO a Reuniunii Oftalmologice a Asistenţilor Medicali, ajunsă acum la a 16-a ediţia, astfel că putem afirma că iniţiale RAO definesc în acest an un meta eveniment, constituit din trei evenimente distincte.

Al treilea element de noutate din acest an îl reprezintă tematica ştiinţifică: „Oftalmologia pentru toate vârstele”. Este o tematică bivalentă, pentru că ne propunem şi vă propunem să o interpretăm în două moduri disticte. Pe de o parte, vrem să analizăm patologia oftalmologică pe întreg spectrul ei de vârstă, de la copilărie la anii senectuţii. Iar pe de altă parte ne dorim să iniţiem o discuţie amplă şi serioasă asupra a ceea ce înseamnă să fii medic oftalmolog, pornind de la anii de rezidenţiat, trecând prin practică şi varii specializări şi până la statutul de medic senior cu o vastă experiență în această disciplină.

Invitaţia noastră se adresează nu doar colegilor oftalmologi. Ca şi în anii anteriori, dorim ca RAO să fie un eveniment multidisciplinar, reunind atât medici oftalmologi cât şi pediatri, endocrinologi, diabetologi, geneticieni, precum și chirurgi din diverse specializări, BMF, ORL, chirurgie plastică, chirurgie oncologică.
Cursurile si workshop-urile pre şi post conferinţă pe care le organizăm şi în acest an întregesc oferta ştiinţifică pe care o aducem în faţa dumneavoastră, oferindu-vă tot atâtea motive de a fi printre primii care se înscriu la lucrările RAO 2023.

Vă invităm aşadar, în număr cât mai mare, să onoraţi şi să contribuiţi cu prezenţa dumneavoastră activă la reuşita unei noi ediţii a Reuniunii Anuale a Oftalmologilor!

Prof. Dr. Camelia Margareta Bogdănici
Președinte RAO 2023

Stimaţi colegi, dragi prieteni,

În numele Societăţii Române de Oftalmogenetică am deosebita plăcere şi onoare de a vă invita să ne revedem şi să ne împărtăşim experienţa profesională în cadrul celei de a IV-a Conferinţe de Oftalmogenetică cu Participare Internaţională, care va avea loc în Iaşi, în perioada 17-20 mai 2023.

Mulţumesc din suflet Doamnei Prof. Camelia Margareta Bogdănici, care ne găzduieşte sub umbrela Reuniunii Anuale a Oftalmologilor, o manifestare de referinţă în oftalmologie, un eveniment cu o înaltă ţinută ştiinţifică, aşa cum v-aţi obişnuit an de an.

Ca oftalmopediatru, am consultat în ultimii ani din ce în ce mai mulţi copii, adolescenţi şi adulţi tineri cu boli retiniene ereditare, cunoscute fiind ca şi cauză principală a deficienţei vizuale permanente şi de cele mai multe ori severe. În România, în domeniul oftalmogeneticii, ne aflăm încă la început de drum: ne lovim de bariere semnificative pentru diagnosticarea precoce şi managementul acestor pacienţi.

În acest sens, beneficiind de prestigioasa prezenţă a unor specialişti oftalmologi, geneticieni şi oftalmopediatri atât din ţară cât şi din străinătate, conferinţa va prilejui un schimb activ de informaţii profesionale, util pentru fiecare participant. Sperăm ca prin acest cumul de informaţii inedite, inovatoare, să facilităm în viitor pacienţilor cu boli oculare rare şi boli ereditare retiniene o abordare europeană modernă.

Vă asteptăm cu drag la Iaşi, pentru a participa la Reuniunea Anuală a Oftalmologilor 2023 reunită cu Conferinţa de Oftalmogenetică, acest eveniment stiinţific major, prilej pentru schimburi de idei, dar şi pentru schimbări de paradigmă, pentru consolidarea prieteniilor vechi şi pentru începutul altora noi.

Dr. Andreea Ciubotaru
Președinte SROGEN (Societatea Română de Oftalmogenetică)

Înregistrare online

Valoarea taxei de participare crește odată cu apropierea datei evenimentului, de aceea, pentru a beneficia de cel mai avantajos regim de taxă vă invităm să vă înscrieți din timp.

Contul meu

Accesați oricând contul dvs. de participant la eveniment (pe baza numelui de utilizator și a parolei pe care le-ați setat la înregistrare) pentru efectuarea plăților, rezervarea cazării și trimiterea rezumatelor dvs.

PROGRAM FINAL - RAO 2023

Clic pentru a deschide programul final RAO 2023 în format PDF.

CREDITARE

A 59-a Reuniune Anuală a Oftalmologilor și A 4-a ediție a Conferinței Naționale de Oftalmogenetică au fost creditate de către CMR cu 24 credite EMC.

A 16-a Reuniune Oftalmologică a Asistenţilor Medicali a fost creditată de către OAMGMAMR cu 15 credite EMC.

 

Retrospectiva
RAO 2022

Termene limită

Înregistrare

Termenul limită pentru înregistrarea cu taxă redusă a fost prelungit până la data de 19 aprilie 2023 și expiră în:

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

rezumate

Termenul limită pentru trimiterea rezumatelor este 10 aprilie 2023 și expiră în:

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

cazare

Termenul limită pentru rezervarea cazării este 10 aprilie 2023 și expiră în:

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

CONTACTEAZĂ OPERATORUL RAO 2024:

5 + 14 =

OPERATORUL RAO 2024:

Adresa: Str. A. Panu nr. 13, Iasi
Tel.: 0332.40.88.00-05
E-mail: contact@rao-iasi.ro
Website: www.eventer.ro

PARTENERI MEDIA: